Rais | Officina Brassicola Siciliana

Rais
Onze kater wilde ook graag mee op de foto

Een tijd geleden kreeg ik de vraag van webwinkel SaporiSiciliani of ik wat Siciliaanse bieren van hen wilde proeven en mijn mening erover wilde delen. Natuurlijk wilde ik dat. Altijd leuk om voor mij onbekende bieren te proeven. En bieren uit Italië, die heb ik nog niet veel gedronken. één van deze bieren was deze Rais, een dubbel van 7% gebrouwen door Officina Brassicola Siciliana.


Rais

Zicht & Geur

De Rais is een roodbruin mistig bier. Op het bier vormt zich een kleine fijne licht bruine schuimkraag die tot de laatste slok aanwezig blijft. In de geur ruik ik vooral tonen van gedroogd fruit, karamel, rozijnen en rode vruchten. Het is een zoete volle geur.

Smaak

Qua smaak is dit bier wat fruitiger dan andere dubbel bieren die ik ken. Het rode fruit uit de geur komt ook in de smaak weer terug. Ook de rozijnen en de karamel komen weer naar voren. Het fruitige karakter is echter het meest duidelijk aanwezig. De Rais is zoet maar niet té. Er is geen bittertje of gebrandheid te vinden. Dit maakt het bier zacht. De body van het bier is niet super vol, maar vol genoeg. In de nasmaak zit een klein soort zuurtje, dat maakt het iets onaardig en hoort er geloof ik niet in thuis. Heel erg storend is het echter niet.


Disclaimer

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.