Tamsusis Elis | Gubernija Brewery

tamsusis elis

Mijn broer was een tijd terug in Litouwen (heb je mijn Where to be(er) in Litouwen al eens gezien?). Natuurlijk kon hij het niet laten om wat bier mee te nemen voor zijn zusje. Een van de bieren waarmee hij kwam was deze Tamsusis Elis van Gubernija Brewery. Deze brouwerij is één van de oudste bedrijven van de wereld, opgericht in 1665.


Tamsusis Elis

Zicht & Geur

De Tamsusis Elis is een bruinrood helder bier van 5,9%. Bovenop het bier vormt zich een kleine schuimkraag. Het bier heeft de geur van rode vruchten en licht gebrande mouten. Ook ruik ik tonen van karamel en rozijnen.

Smaak

In smaak is het bier ook fruitig. Tonen van rode vruchten en karamel voeren de boventoon. Het bier is haast niet bitter en niet echt uitgesproken. Echter heeft het nog genoeg smaak, waar andere bieren wat ‘waterig’ kunnen smaken. Tamsusis Elis heeft een redelijke body, het bier is niet romig maar ook niet te dun. Het bier wordt op de ene site omschreven als een Winter Warmer en op een andere weer als Dark Ale. Winter Warmer kan ik mij niet echt in vinden, daarvoor mist het kruiden. De bierstijl Dark Ale is passender inderdaad.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.