Mpardist Ale | Paul Bricius

mpardist ale

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van webwinkel SaporiSiciliani of ik wat Siciliaanse bieren van hen wilde proeven en mijn mening erover wilde delen. Natuurlijk wilde ik dat. Altijd leuk om voor mij onbekende bieren te proeven. En bieren uit Italië, die heb ik nog niet veel gedronken. Als eerst dronk ik de Tifeo. Nou was het tijd voor het tweede bier, deze Mpardist Ale van Paul Bricius & Company.


De Mpardist Ale is een Barley Wine van 11% gebrouwen met Maris Otter mout en Engelse hopsoorten. Het is een bier wat erg geschikt is om te bewaren, maar ik kon het niet laten om hem toch al te proeven!

Zicht & Geur

Als ik het bier inschenkt valt het me op dat er geen schuimkraag ontstaat. Heel even komt er wat schuim op het bier te staan maar eigenlijk slaat het bier daarna meteen dood. En ik weet bijna zeker dat dit niet door mijn glas komt, die was schoon. De geur van de Mpardist Ale lijkt heel erg op die van rode wijn. Ook ruik ik een geur die mij doet denken aan balsamico. Daarnaast heb ik associaties met pruimensap en speculaas.

Smaak

De Mpardist Ale heeft haast geen koolzuur en mede daardoor heeft het bier een zachte volle body. Net als bij de geur doet de smaak van het bier mij denken aan een ietwat zurige rode wijn. Er komt ook een zoetje doorheen maar de zurige rode druivensmaak overheerst wel. Na een paar slokken wen ik hieraan en wordt het bier wat zachter en minder zuur lijkt het. Het bier deed mij in de geur denken aan pruimensap. Ook qua smaak vind ik het bier naar pruimen smaken. Een ietwat wrange pruimenwijn. De nasmaak is licht droog en bitter.


Disclaimer

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.