Twee | Nevel Wild Ales en Tommie Sjef

Tijd geleden verkocht Nevel Wild Ales uit Nijmegen thuiszitters survivals kits (op dit moment niet meer maar er zijn wel andere mooie pakketten en bieren te koop). Deze Twee was één van de bieren die in mijn kit zaten. Het is een houtgerijpt wild blond bier van 5,8%.

Twee

Twee is een collaboration met Tommie Sjef Wild Ales uit Den Helder. Het bier is een blend van twee jaar oud bier uit Tommie zijn vatenhuis. Dit twee jaar oude bier is geblend met een jonge saison van Nevel. De blend is daarna opnieuw op vat gelegd voor een jaar. Na het jaar is het bier opnieuw geblend met een houtgerijpt bier van Nevel om de balans te verfijnen.

Zicht & Geur

Twee is een donkergeel/oranje wat mistig bier. Ik ruik de wilde gisten al bij het inschenken. De geur van het bier is ietwat funky, een beetje zurig, fruitig van geel fruit en kruidig. Ook de houttonen, van de houtrijping, ruik ik lichtjes. Ik moet wel zeggen dat ik de geur moeilijk te associëren vind. De geur is heel fijn, maar wat ruik ik dan precies..

Smaak

Het bier is qua mondgevoel mooi vol en zacht. In de smaak komt het zuurtje als eerst naar voren maar wordt meteen in balans gebracht door een zoetje van gele fruittonen. Beide kanten zijn in balans (zoet/zuur). Daarnaast is de smaak van het bier licht funky door de gebruikte oude hop en wilde gisten. Ook de houttonen uit de geur komen in de smaak weer naar voren. De nasmaak van het bier is licht droog en iets bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.