Tricky Tripel | Gebrouwen door Vrouwen

Tricky Tripel

Tijdje terug kreeg ik van de uitgeverij het boek van Gebrouwen door Vrouwen cadeau om te reviewen. Deze review volgt nog.. Het boek zorgde ervoor dat ik weer benieuwd werd naar hun bieren. Verschillende wel gedronken maar nooit hier beschreven op Speciaalbiertjesblog. Tot nu. Ik proefde de Tricky Tripel (7,8%) het eerste bier wat Gebrouwen door Vrouwen maakte.


Zicht & Geur

De Tricky Tripel is gebrouwen met extra veel mout. Deze mout vind je inderdaad ook duidelijk terug in de geur met daarnaast tonen van citrusfruit. Daarnaast ruik ik tonen van honing en kruiden op de achtergrond. Echter overheerst de mout. Het bier is donkergeel van kleur en wat troebel. Bovenop vormt zich een kleine schuimkraag die redelijk snel inzakt.

Smaak

Net als in de geur overheerst ook in de smaak het mout karakter. Sommige Tripels zijn qua karakter behoorlijk zoet. Deze is dat zeker niet. Deze Tricky Tripel is moutig en heeft een licht zoetje wat mij doet denken aan banaan. In de nasmaak is het bier wat droog en bitter wat mij aan grapefruit doet denken. Deze wat droge en bittere nasmaak zorgt er wel voor dat je snel weer een slok neemt. De daarbij verder niet super complexe smaak maakt dit bier een goede toegankelijke door drinker. Het bier is dus niet zo zoet en moutiger als andere Tripel bieren dus ben je daar een liefhebber van dan is het bier een aanrader. Hou je juist van een zoetere tripel dan zou ik bijvoorbeeld een Tripel Karmeliet proberen.

Mocht je dit bier geproefd hebben en je brouwt af en toe als hobby, lees dan het boek van Gebrouwen door Vrouwen. In het boek vind je namelijk het recept van de Tricky Tripel, dat hebben de dames voor je uitgeschreven.

2 reacties

  1. Ik begrijp het bijzondere aan “gebrouwen door vrouwen” niet zo goed. Ik brouw zelf wel eens en zie aan het hele proces geen dingen die typisch mannelijk zouden zijn. Het is op zich juist apart dat het brouwen zo’n mannendingetje geworden is, van oorsprong was het een standaardonderdeel van de voedselbereiding en dus net zo mannelijk als vrouwelijk.
    “Gebrouwen door mensen die er verrekte veel verstand van hebben”, dat zou ik interessant vinden. Of “Gebrouwen door mensen met een heel originele invalshoek”, of “Gebrouwen door mensen die nooit een recept kopieren maar alles zelf bedenken”, maar ik zie niet zo waarom het feit dat het door vrouwen is gemaakt, zo bijzonder is anno 2021.
    Zo lees ik deze blog ook niet omdat hij geschreven is door een vrouw. Ik lees hem omdat er leuke reviews op staan, er interessante nieuwe dingen worden gepresenteerd en de auteur schrijft met verstand van zaken. Dat man/vrouw-gedoe, kunnen we dat niet gewoon achter ons laten?

  2. Het is ook meer een naam. Destijds door hen verzonnen. Ze zijn wel open over het feit dat ze zelf de bieren niet brouwen maar alleen de recepten verzinnen en de eerste kleine brouwsels zelf proberen. Mannen en vrouwen zijn gelijk, ook in het brouwen en de bierwereld. Ik heb ook een allergie voor alles waar perse ‘vrouw’ voor staat.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.