Aan de tripel | Brouwerij Wentersch

aan de tripel

Een tijd geleden mocht ik voor Bier! Magazine op bezoek bij Brouwerij Wentersch uit Winterswijk voor een mooie reportage. Als bedankje kreeg ik een paar bieren mee naar huis waaronder deze Tripel van 9%.

Aan de Tripel

Zicht & Geur

Het bier is licht bruin gekleurd en heeft een kleine fijne schuimkraag. In de geur ruik ik vooral karamel en gedroogd fruit. Tonen van rozijnen komen hierbij het meest naar voren.

Smaak

De tripel is qua smaak aan de zoete kant. Toch vind ik dit niet overweldigend, het is net niet té zoet. Ik proef ook hier weer tonen van karamel maar ook licht tonen die mij doen denken aan vanille en hout. Het bier is vol, zacht en soepel omdat het koolzuurgehalte laag is. De afdronk ik licht bitter, maar haast niet. Dit maakt deze tripel erg toegankelijk voor velen. Ik vind het wel ietwat alcoholisch.

Meer weten over Wentersch? Lees dan de reportage die ik voor het Bier! Magazine maakte. Of lees over de bieren Stoet en Pomp 4.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.