Extra Ordinary IPA | Vedett

Extra Ordinary IPA

Op een mooie dag als vandaag (en de komende dagen) is het heerlijk om een blikje bier mee te nemen naar een strandje. Zwemmen en daarna genieten van een mooi bier. Blik koelt snel en heeft weinig te makken van de zon. Ik proefde deze Extra Ordinary IPA (5,5%) van Vedett uit België.


Extra Ordinary IPA

Zicht & Geur

De Extra Ordinary IPA is een goudgeel mistig bier met veel koolzuurbubbels die zich een weg naar boven banen. Bovenop het bier blijft tot het eind een prima laag schuim staan. De IPA heeft een fruitige tropische geur. Ik proef o.a tonen van perzik en citrus maar ook hooi.

De kleuren van het etiket zijn trouwens de kleuren van de Indiase vlag.

Smaak

In smaak heeft het bier inderdaad veel koolzuur zoals ik al kon zien. Het bier begint flink bitter als van een grapefruit. Daarna volgt het tropisch fruit. De smaak van het bier is echter minder uitgesproken dan de geur. De smaak blijft wat vlak, waar de geur heerlijk zoet en tropisch was. Het bittere karakter is sterk en blijft tot lang in de nasmaak die ook iets droog is.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.