Liefmans Fruitesse Alcoholvrij | Brouwerij Liefmans

In 2015 beschreef ik de Liefmans Fruitesse mét alcohol (je leest het hier). Dit keer proef ik de Fruitesse maar dan zonder alcohol, de Liefmans Fruitesse Alcoholvrij. Tenminste, op het etiket staat alcohol free maar er zit wel degelijk 0,5% alcohol in dus dit bier is officieel alcoholarm. Ik ben benieuwd. De gewone Fruitesse kon mij niet echt behagen, wellicht deze alcoholarme versie wel?


Deze Alcoholarme variant van de Fruitesse is op dezelfde manier gebrouwen als zijn alcoholische broer (de normale Fruitesse bevat ook maar 4,2% alcohol trouwens). Om deze variant Alcoholarm te houden is de gisting op tijd gestopt waardoor er geen alcohol gevormd werd. De 0,5% alcohol komt door natuurlijke gistingsprocessen in de drank. Zelfs in frisdrank kan om deze reden een klein percentage alcohol zitten. Het is onbedoeld maar ook onvermijdelijk.

Zicht & Geur

De Liefmans Fruitesse Alcoholvrij heeft een rode/rode kleur en een kleine fijne schuimkraag. Het bier is bijna kraakhelder. De geur van het bier is zoet en fruitig. Tonen van verschillende soorten rood fruit hebben de overhand. Als ik dit bier zo ruik dan ruik ik geen verschil met de alcoholische versie. Qua geur zijn de twee bieren dus identiek.

Smaak

Ook de smaak is voor zover ik weet precies hetzelfde als de alcoholische variant. De rode fruittonen en de gebruikte suikers en zoetstoffen maken het bier zoet, maar de kersentonen zorgen net voor een zuurtje waardoor het geheel nét niet te zoet is. Toch associeer ik dit bier, net als zijn alcoholische broer, niet met een bier. Als je mij niet had verteld dat ik een bier voor mijn neus had dan had ik gedacht dat ik cassis dronk. Het bier smaakt precies zoals cassis, fris van de koolzuur met een klein zoetje en zuurtje. Tsja als je hier van houdt, dan is dit wel een perfect bier als je alcoholvrij bier wilt drinken. Het moutige/wortachtige wat je namelijk bij veel alcoholvrije bieren tegenkomt blijft hier achterwege.

Eén reactie

  1. Lekker alcoholvrij alternatief voor in de zomer!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.