0,3% IPA | Lowlander Beer

Deze 0,3% IPA is de alcoholarme variant van de Lowlander Indonesian Pale Ale. Het bier is niet alcoholvrij omdat het toch nog 0,3% bevat. In Nederland is een alcoholvrij bier onder de 0,1%, heel streng. Dit bier is gebrouwen door Lowlander Beer uit Amsterdam.


0,3% IPA

Het bier is gebrouwen met mango, kardemom en sinaasappel schil. Op het etiket van het bier prijkt een olifant, het etiket legt hierover uit: “In Sri Lanka weten ze dat het moeilijk is om olifanten overal af te houden. Het enige wat een olifant tegenhoudt is een geurende sinaasappel. De inheemse boeren kwamen erachter dat olifanten niet van sinaasappels houden en daarom hebben zij sinaasappelbomen geplant zodat zij hun gewassen kunnen beschermen tegen de nieuwsgierige slurven van de olifanten.

Op de website van Lowlander vind je een recept voor Courgette Burgers. Volgens Lowlander Beer passen die erg goed bij de 0,3% IPA.

Zicht & Geur

Het bier is donkergeel en wat mistig. Bovenop het bier vormt zich een kleine schuimkraag. In de geur van het bier ruik ik duidelijk de gebruikte mango en sinaasappel schillen terug. Het is een pure geur, niet kunstmatig. Het is een heerlijke zoete en frisse geur, die echt uitnodigt tot het nemen van een slok. De typische alcoholvrije/alcoholarme geur blijft achterwege.

Smaak

Ook in de smaak komen de mango en de citrus terug, wel iets minder duidelijk als in de geur. Er is redelijk wat koolzuur aanwezig wat het geheel fris maakt. De body van het bier is vol, mooi en dat terwijl er haast geen alcohol in dit bier zit. De smaak van het bier is iets meer wort achtig zoals ik dat wel vaker proef bij alcoholvrije/alcoholarme bieren maar de mango en de fruitigheid overstemmen dit. De nasmaak is licht bitter en droog en gaat iets meer richting wort qua smaak.

Jum! Een mooi alcoholarm bier is dit, aanrader!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.