Populus 6921 blond eiken | Populus 6921 & Jopen

Populus 6921 Blond Eiken

Als je zo leest wie deze Populus 6921 blond eiken gebrouwen heeft, dan ken je waarschijnlijk de brouwer niet.. Ik zal het je vertellen.

Het verhaal achter deze bieren gaat als volgt. Populus staat voor Populierenlaan en 6921 staat voor het dorp Duiven. Op de Populierenlaan in Duiven hebben de mannelijke bewoners al jaren een bijzondere gezamenlijke passie voor speciaalbier. Er staat een grote picknicktafel waar iedere vrijdag de week wordt doorgenomen, uiteraard onder het genot van diverse speciaalbieren. Aan die picknicktafel ontstond op een gegeven moment het idee om eigen bieren te gaan brouwen bij verschillende brouwerijen.


Zo is het idee voor de Populus serie geboren. De Populus 6921 quadrupel gebrouwen bij Bronckhorster Brewing Company, was de eerste. Dit is het tweede bier, een bij Jopen gebrouwen IPA (8,5%) die gelagerd is op eikenhout.

De boom, het bankje en de namen van de brouwende buurmannen kan je terug vinden in het etiket. Ondertussen zijn er al verschillende nieuwe bieren in deze serie uitgebracht, die moet ik ook nog maar eens proeven.

Zicht & Geur

In geur is dit oranje gekleurde bier een echte IPA. De zoete geur van tropische vruchten komt mij tegemoet.

Smaak

Het bier is in het begin goed bitter van grapefruit maar meteen volgen er tropische en citrus vruchten. Beide smaken zijn goed met elkaar in balans. Naast het bittere en fruitige van het bier proef ik in de nasmaak subtiel de vanille die tot stand is gekomen door de lagering op wit eikenhout. De body van het bier is stevig en vol.

Deze Blond Eiken is zacht, fruitig en toch ook bitter. Net als de Mooie Nel van Jopen (dit lijkt een steviger broertje) is hij toegankelijk door zijn lage bitterheid. Daarnaast vind ik de volheid van het bier erg fijn. Een aanrader en dat terwijl ik geen IPA fan ben.

2 reacties

  1. Leuk artikel! Ik ga op zoek naar dit bier ?

  2. Sowieso bij mitra winkels te vinden

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.