Lorre | Brouwerij Homeland

Tijdje geleden benaderde Brouwerij Homeland uit Amsterdam mij of ik een paar van hun bieren wilde proberen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, en dan vooral omdat ik hun bieren nog niet ken. Een van de bieren was deze Lorre. Dit is een Sour van 5%, let’s try.


Brouwerij Homeland is een onafhankelijke brouwerij gevestigd op de oude marinewerf in hartje Amsterdam, direct aan ’t IJ, naast het Scheepvaartmuseum. Op deze locatie werden honderden jaren geleden al de houten fregatten volgeladen met voorraden bier. Heel veel bier: een fust van 150 liter voor elk van de 300 bemanningsleden. Bij Homeland worden ambachtelijke klassiekers en vernieuwende craftbieren met liefde gebrouwen en afgevuld op blik en rvs fust. Kwaliteit staat bij onze bieren natuurlijk voorop; we halen bijvoorbeeld mouten bij de enige ambachtelijke mouterij in Nederland: Vloermouterij Masterveld, waar het graan met liefde voor het ambacht behandeld wordt. (tekst site Brouwerij Homeland)

Lorre

Lorre is een Sour met mango en passievrucht. Voor dit bier is er gebruik gemaakt van Motueka hop uit Nieuw-Zeeland.

Zicht & Geur

Lorre is een troebel donkergeel bier. Op het bier vormt zich een kleine fijne schuimkraag. De geur is zurig en wat muffig. Ik ruik tonen van grapefruit en passievrucht. De mango haal ik er niet zo snel uit.

Smaak

In smaak is het bier inderdaad lekker zurig, wat mij aan melkzuur doet denken. Daar tegenover staan zoetere tropische tonen. Al kan ik niet echt zeggen dat ik nou mango en passievrucht proef. In de geur was de passievrucht makkelijker te onderscheiden. De zowel zoete als zure kant van het bier zijn mooi met elkaar in balans. De body van het bier is wel mooi vol en het bier is mooi toegankelijk en soepel. In de nasmaak is het bier moutig (wat voor mij niet had gehoeven).

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.