Cuvee Barrique tap X | G. Schneider & Sohn

De Cuvee Barrique Tap X is een Weizenbock van G. Schneider & Sohn uit Duitsland. In het bier zijn de bieren Aventinus en Aventinus Eisbock verwerkt. Deze twee bieren hebben tot 8 maanden gerijpt in wijnvaten en zijn daarna gemengd om tot deze Cuvée Barrique te komen.


Cuvee Barrique

Zicht & Geur

De Cuvee Barrique Tap X is een troebel bruin bier van 9,5%. Op het bier vormt er zich even een schuimkraag maar die verdwijnt gauw. In de geur ruik je meteen dat dit een complex bier is. Ik ruik een zurige toets die mij aan rode wijn doet denken. Ook ruik ik rood fruit, hout en lichtjes vanille.

Smaak

Door de geur verwachtte ik een behoorlijk zuur bier, dit viel me echter mee. Het bier is zeker zuur maar niet samentrekkend zuur. Het is wel het meest overheersende in dit bier, dus je moet er van houden. Ook in de smaak komen, net als in de geur, tonen van hout, rode wijn en fruit (kersen) voor. Ook proef ik lichtjes wat karamel. De body van het bier is prima en er is weinig koolzuur aanwezig. De afdronk is aan de droge, iets wrange kant en doet mij hierdoor denken aan de afdronk van rode wijn. Aan een Weizenbock doet dit bier me echter niet denken.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.