Affligem Blond 0,0%

Affligem Blond 0

Augustus 2019 beschreef ik hier op Speciaalbiertjesblog de Affligem Blond. Week geleden zag ik de alcoholvrije variant van dit bier. Natuurlijk ben ik dan benieuwd hoe de alcoholvrije variant smaakt vergeleken met de variant met alcohol. Eens even proeven.


Je leest HIER wat ik van de gewone Affligem Blond van Alken-Maes vind. Dit keer test ik de alcoholvrije variant, de Affligem Blond 0,0%.

Affligem Blond 0,0%

Zicht & Geur

De Affligem Blond 0,0% is kraakhelder en heeft een goudgele kleur met een kleine schuimkraag. In de geur ruik je meteen dat dit een alcoholvrij bier betreft. Het is een moutige weeïge zoetheid die je tegemoet komt. Daarnaast ruik ik duidelijk tonen van honing en banaan. Als ik hem vergelijk met de ‘normale’ Affligem Blond is deze geur wel wat ‘platter’.

Smaak

In de smaak is het bier gelukkig minder zoet maar wel zoeter als een ‘normale’ Affligem Blond. Ook hier is het alcoholvrije karakter echt wel te vinden maar het overheerst niet. Ik proef tonen van tarwe, banaan en honing. De nasmaak is een tikkeltje droog en iets bitter. De body van het bier is genoeg vol en romig.

Een prima alcoholvrij alternatief dit bier! Toch blijf ik het jammer vinden dat je alcoholvrije bieren toch wel herkend om hun overheersende weeïge moutige zoetje. Ik ben benieuwd wanneer ze wat frisser en kruidiger worden gemaakt. Zodat ze ook wat minder snel als alcoholvrij te herkennen zijn.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.