Tripel van Kloas | Huttenkloas

Tripel van Kloas

Ik dronk de Tripel van Kloas van de Huttenkloas brouwerij uit Albergen. Dit is een Tripel van 8,5% gebrouwen met rogge en tarwe. Ik kwam de Huttenkloas bieren op het spoor na een documentaire op NPO2 genaamd Ons bier (hier nog te zien).


Huttenkloas brouwerij

De Huttenkloas brouwerij is vernoemd naar de meest beruchte struikrover en moordenaar uit Twente Klaas Annink. Hij had de bijnaam Huttenkloas.

Eigenaren Ruud van de Gevel en Johan Nijhof kenden elkaar al sinds ze als kleine jongens op de scouting zaten. In 1998 besloten Ruud en Johan samen een ambachtelijke brouwerij te beginnen. In 2000 was daar het eerste bier van de Huttenkloas brouwerij, wat nog gebrouwen werd met de hulp van de Zuid-Duitse Schlossbrauerei. Eens per maand reisden Ruud en Johan naar het zuiden van Duitsland om hun bier te bottelen. In 2010 richtten Ruud en Johan hun eigen brouwerij op in Nederland en vestigen zich in een 150 jaar oud pand in Raalte. Vanaf dat moment ging het hard en groeide de capaciteit. In 2016 verhuisde het magazijn naar Albergen, een jaar later volgde de brouwerij. (tekst website Huttenkloas)

Tripel van Kloas

Zicht & Geur

De Tripel van Kloas is een donkergeel/oranje bier. Het bier is mistig en heeft een kleine kraag die inzakt maar wel als een dun laagje overeind blijft tot de laatste slok. De geur van de Tripel is niet erg uitgesproken maar wat ik ruik is voornamelijk zoet en licht kruidig. Ik ruik tonen van geel fruit waarin de toon van perzik het meest overheerst. Daarnaast ruik ik ook een hint van honing.

Smaak

De smaak van de Tripel van Kloas is meer uitgesproken dan de geur. Het is een zoete en licht kruidige smaak. Het zoet is duidelijk aanwezig maar niet overheersend. Het gele fruit komt net als in de geur ook in de smaak weer terug evenals de kruiden. Ook proef ik karamel. De nasmaak is bitter en is daarmee een goede tegenhanger van het voor de rest zoete bier. De body van het bier is vol en romig en ondanks de ietwat bittere nasmaak drinkt het bier soepel weg.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.