150 Watt | 100 Watt stadsbrouwerij Eindhoven

150 watt

Dit jaar bekroonde de jury van de Dutch Beer Challenge dit bier genaamd 150 Watt als Beste bier van Nederland 2020. 150 Watt is een Quadrupel van 10% gebrouwen door 100 Watt Stadsbrouwerij Eindhoven. Eerder proefde ik al eens de Blimey van deze brouwerij, nu is het tijd voor deze Quadrupel.


150 Watt

Zicht & Geur

150 Watt is een donkerrood bier met een kleine licht bruine schuimkraag. In de geur komen tonen naar voren van rood fruit. Het doet me denken aan rode port. Daarnaast ruik ik lichtjes tonen van karamel en hout. De geur is zoet en complex. Het alcoholpercentage komt ook wel naar voren en maakt de geur van het bier wat scherp maar ik vind het niet hinderlijk.

Smaak

Het bier is qua body vol, wat stroperig en romig. In smaak heeft het bier twee duidelijke kanten. Het is zoet van gedroogd rood fruit en karamel. Tegelijkertijd is het bier ook kruidig en bitter. Het bittere doet me denken aan het bittere van grapefruit.. Deze wat wrange bitterheid brengt het zoete karakter van het bier mooi in balans. Ook blijft hij behoorlijk nagalmen, tot in de nasmaak. Naast het zoete van rood fruit en karamel proef ik ook notige tonen, lichtjes salmiak en geroosterde mout. Het is een bier om rustig van te genieten mede door het alcoholpercentage van 10% die verwarmend werkt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.