Vliegend Varken | Brouwerij Wolf

Vliegend Varken

Ik bezocht een tijdje terug Wijn en Drankenhuys Brummen. Ik was uitgenodigd door de eigenaar om eens een kijkje te nemen in zijn winkel. Nou en dat heb ik geweten, ik keek mijn ogen uit en zag behoorlijk wat bieren die ik nog niet kende. Eén van deze bieren was deze Vliegend Varken (9%) een Sterk Blond van Brouwerij Wolf.


Vliegend Varken

Het Vliegend Varken is een Blond bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Het bier is gedryhopt wat betekent dat er na het koken, tijdens lagering of gisting nog hop wordt toegevoegd. Het is een vorm van koude infusie of maceratie. De hop versterkt op deze manier het (bittere) aroma van het bier.

Zicht & Geur

Het Vliegend Varken is een donkergeel/oranje bier met een stevige fijne schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. Het bier is wat scherp in de neus door het redelijk hoge alcoholpercentage. Daarbij ruik ik tonen van geel fruit, banaan en citrus.

Smaak

Ook in de smaak komt het hoge alcoholpercentage duidelijk naar voren. Ik proef het duidelijk, wat licht storend is vind ik. Het bier is vol en heeft een zacht mondgevoel. Ik proef tonen van karamel, kruiden en alcohol. Over het algemeen is het bier zacht van smaak maar in de nasmaak komt er een bittertje naar voren.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.