Himla Humla | Nøgne Ø

Himla Humla

Zoals ik al bij het bier Ole een tijdje terug benoemde: ik heb een tijdje geleden een pakket met Alcoholarme en Alcoholvrije bieren gewonnen. Eén van deze bieren was deze Himla Humla. Een Alcoholarme IPA van Brouwerij Nøgne Ø uit Noorwegen.


In het stuk over het bier Ole vind je ook informatie over de webshop Ondernulpuntvijf. Een geweldig initiatief vind ik, een webshop met alleen maar Alcoholvrije en Alcoholarme bieren!

Himla Humla

Himla Humla betekent in het zweeds “Hemelse Honing”. Maar ik twijfel of dat hier ook bedoeld wordt. Deze mooie hoppige IPA heeft een tropische smaak door het gebruik van Cascade, Vic Secret en Citra Hop (tekst Ondernulpuntvijf.com)

Zicht & Geur

Himla Humla is een geel mistig bier met een kleine fijne schuimkraag. Zodra ik de geur van het bier ruik heb ik een vreemde associatie. Ik associeer de geur met de geur van multivitamine sap. En dan vooral multivitamine sap met wortel erin haha. Ik ruik tonen van perzik, gedroogde abrikozen, sinaasappel en wortel.

Smaak

De smaak van dit Alcoholarme bier is minder zoet als in de geur gelukkig en mooi vol! Erg fijn om ook Alcoholarme bieren tegen te komen met volle en romige body’s. In smaak proef ik een smaak die ik associeer met wort. Deze smaak kom ik vaker bij Alcoholvrije/Alcoholarme bieren tegen. Bij dit bier wordt deze wort achtige smaak gelukkig meteen naar de achtergrond gedrukt door een grapefruit achtige bitterheid. Daarnaast proef ik tonen van abrikoos en sinaasappel. Lekker hoor! Een mooi alcoholarm alternatief!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.