Witte Anker Tripel | Brouwerij Witte Anker

witte anker tripel

Ik bezocht een tijdje terug Wijn en Drankenhuys Brummen. Ik was uitgenodigd door de eigenaar om eens een kijkje te nemen in zijn winkel. Nou en dat heb ik geweten, ik keek mijn ogen uit en zag behoorlijk wat bieren die ik nog niet kende. Eén van deze bieren die ik deze week proefde was deze Tripel (8%) van Brouwerij Witte Anker uit Breda.


Brouwerij Witte Anker

In 1647 is er op het achtererf van de huidige brouwerij een brouwerij gebouwd genaamd het Anker. Later is deze brouwerij gaan heten; het Wit Anker. Deze brouwerij is actief gebleven tot 1901. De houten vaten werden destijds voorzien van een wit anker als kenmerk. Dit pand aan Haven 4 in Breda staat er nog steeds en is een historisch statig pand genaamd Den Ancker. Boven de poort aan de linkerzijde van het pand is nog steeds een Wit Anker te zien in het raamwerk. (tekst website witteanker.nl)

Witte Anker Tripel

De Brouwerij heeft verschillende (klassieke bieren) zoals een Saison, Lager en Quadrupel. Ik proefde dus de Tripel, een bier van 8%. Gebrouwen met Europese hoppen, curaçaoschillen, zoethoutwortel en gedroogde paardenbloem. Zij geven het bier een frisse kruidige bitter.

Zicht & Geur

De Witte Anker Tripel is een helder geel gekleurd bier. De schuimkraag zakt snel in en verdwijnt. In de geur ruik je vooral het kruidige van de paardenbloem, al had ik zelf nooit geraden dat deze kruidigheid van een paardenbloem afkomstig was. Ook is de geur van het bier wat wrang en ruik ik citrus en geel fruit op de achtergrond.

Smaak

Sommige Tripel bieren zijn aan de zoete kant. Bij deze valt dat erg mee. Er is wel een zoetje aanwezig die mij aan honing doet denken maar de ook aanwezige kruidigheid en bitterheid van het bier trekken dit gelijk. Het bier is qua body vol en romig. De nasmaak is ietwat alcoholisch en wat aan de droge kant.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.