Zeebonk | Brouwerij Homeland

Zeebonk

Afgelopen zomer dronk ik al de Sour genaamd Lorre van Brouwerij Homeland uit Amsterdam. Dit maal proefde ik de Zeebonk, de NEIPA (7,1%) van de brouwerij. Ik ben benieuwd, het blik is in ieder geval al erg stoer!


Homeland

Bij Brouwerij Homeland is het prettig thuiskomen voor iedere bierliefhebber. Onze brouwerij is gevestigd op het voormalige Marine terrein in Amsterdam, een historische locatie waar wij ons als vrijbuiters en avonturiers volledig thuis voelen. Sinds 2016 werken we hier aan een hypermoderne brouwerij waar ambacht, innovaties en brouwpassie de basis leggen voor een bijzondere reeks craftbieren. (tekst website brouwerij Homeland)

Zeebonk

Het boegbeeld van Homeland dat al jaren soepel en zacht de elementen trotseert. Onze zeebonk is geen verbitterde persoonlijkheid maar richt haar gulzige blik altijd naar een horizon waar het fruit lonkt. Gooi je kop maar in de wind! (tekst website brouwerij Homeland)

Zicht & Geur

De Zeebonk is een mistig donkergeel bier met daarop een kleine fijne schuimkraag. De mistigheid komt door het gebruik van haver en tarwe. In de geur ruik ik tonen van geel en tropisch fruit waarbij de toon van perzik dominant is. Het is een pure geur, heerlijk fruitig.

Smaak

Het bier is mooi vol. Hij is meteen licht bitter maar ook hier komt de fruitigheid duidelijk naar voren met daarbij een fijne hoppigheid. Wel is de smaak minder uitgesproken als de geur van het bier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.