0.00 Wit | Lowlander Beer

0.00 wit

In 2020 ben ik wat minder bier met alcohol gaan drinken en dit deels gaan vervangen voor 0% en 0.5% bieren. Dat bevalt me zo goed dat ik dat dit jaar ook weer doorzet. Nog steeds veel bier, maar deels met minder alcohol. Zo proefde ik vorige week deze 0,00% Wit van Lowlander Beer uit Amsterdam. Verrassend was die!


Ik ben nu trouwens ook het boek van de Bierschrijver aan het lezen over Alcoholvrij- en Alcoholarm bier. Erg interessant #wordtvervolgd.

0,00 Wit

Zicht & Geur

De 0.00 Wit is een helder geel gekleurd bier met een dikke stevige fijne schuimkraag. In de geur komen vooral de tonen van citrusvruchten naar voren met overheersend de fris zure geur van citroen. Dat de citroen overheersend in de geur terug komt is niet gek. Voor dit bier heeft Lowlander namelijk sinaasappel- en citroenschillen (her)gebruikt.

Chief Botanical Officer Frederik: “In plaats van de afvalberg groter te maken besloten we samen te werken met PeelPioneers; de duurzame schillenboer van de 21e eeuw. Zij verwerken de geperste sinaasappels en citroenen tot nieuwe grondstof waarmee wij vervolgens kunnen brouwen. Het resultaat is een verfrissend en fruitig botanisch gebrouwen bier met uitgesproken citrustonen; een alcoholvrij bier dat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet. Het mooie is dat het grootste deel van die 250 miljoen kilo schillen uit de horeca komt, zo is de cirkel voor ons dus weer rond!” (tekst artikel Biermagazine.nl)

Smaak

Ook in de smaak komt de citroen terug. Het gebruik van citroenschillen maakt het bier behoorlijk zuur. Iets wat ik niet verwacht had maar wat ik zelf (als zuurliefhebber) niet erg vind. Je moet er dus wel van houden want dit bier is echt behoorlijk zuur. Het bier mist een beetje een zoetje wat je bij andere Wit bieren wel tegenkomt. Het bier lijkt hierdoor wat meer op een Radler met citroen dan op een Wit bier. Wat ik wel ontzettend prettig vind is dat het bier de moutigheid mist wat je wel vaak bij andere Alcoholvrije bieren proeft. Al zorgt dat er ook wel weer voor dat je dit Alcoholvrije bier niet zo snel als een bier zal zien maar meer als een citroenlimonade bijvoorbeeld. Al met al, ik vind hem lekker omdat ik erg van zuur houd en ik zie mezelf er wel mee zitten op een terrasje in de zomer!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.