Tumult | Nevel Wild Ales

Tumult

Tumult, is de Anti Bok van Nevel Wild Ales uit Nijmegen. Het is een wild donker bier van 5,3% perfect voor deze gure grijze dagen. Dit donkere bier kent een lange rijping, vergelijkbaar met de traditionele Londense porters uit de 18e eeuw. Waar moderne porters vaak vol en zoet zijn, is Tumult juist droog en subtiel.


Tumult

Ik ben stiekem groot fan van Nevel Wild Ales daarom was ik erg benieuwd naar dit bier wat ik nog niet kende.

Zicht & Geur

Tumult is een donkerbruin bier met een fijne licht bruine schuimkraag. In de geur van het bier ruik ik in eerste instantie rood fruit en dat met name kersen en bessen. Daarna komen de tonen van donkere chocolade, noten, koffie en geroosterd brood voorbij. Ook is de geur licht gerookt.

Smaak

De body van het bier is niet zo vol maar ook niet waterig/te dun. In de smaak komen zowel zure als geroosterde tonen tegelijkertijd naar voren net als in de geur. Ik proef vooral tonen van koffie en bessen. De nasmaak is aan de droge kant.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.