Idaho 7 IPA | Coast Beer Co

Idaho 7 IPA

Ik proefde weer een Alcoholvrij bier. Ik doe niet aan Dry January maar heb wel een balans tussen alcoholvrij en alcoholhoudend bier. Dit keer proefde ik de Idaho 7 IPA van Coast Beer Co uit Edingburgh, Schotland.


Coast Beer Co

Coast Beer Co uit Edinburgh Schotland bestaat pas sinds 2019 maar ze hebben inmiddels al 7 bieren uitgebracht. Het bijzondere aan deze brouwerij en zijn bieren is het feit dat alle bieren (tot nu toe) alcoholvrij zijn. Ook volgens Nederlandse richtlijnen, 0,0% dus.

Idaho 7 IPA

Idaho 7 IPA is één van de drie bieren uit de Single Hop IPA serie van Coast Beer Co. Dit bier is, zoals de naam al doet vermoeden, gebrouwen met de jonge hopsoort Idaho 7. Deze hopsoort komt uit Amerika. Het is een aromahop wat o.a tonen van tropisch fruit en steenfruit, dennen en zwarte thee afgeeft. De andere twee bieren uit de serie zijn gebrouwen met Sabro en Centennial. Naast deze Single Hop bieren brouwt de brouwerij ook twee Double Dry Hopped IPA’s, een gewone IPA en een Hazy IPA.

Zicht & Geur

De Idaho 7 IPA is een licht geel mistig bier met bovenop een kleine fijne schuimkraag. Al bij het inschenken komen de tropische hoppige tonen mij tegemoet, dat belooft wat! De hoppige geur lijkt zo van het veld te komen, heerlijk vers. Het geeft het bier een kruidige frisse geur.

Smaak

In smaak is het bier meteen bitter en ook aan de droge kant. Het moutige wat ik vaak bij Alcoholvrije bieren proef is aanwezig maar behoorlijk op de achtergrond. Het bier is in smaak vooral kruidig waar hij in de geur juist wat fruitige was. De nasmaak is ook weer bitter en wat droog.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.