Tilda | Brauerei Flügge

Een tijdje geleden kreeg ik van Brauerei Flügge uit Frankfurt de vraag of ik hun bieren wilde proberen. Dat wilde ik zeker! Dat snap je wel als je deze schattige etiketten ziet, maar ook de bieren zijn bijzonder. Deze Tilda bijvoorbeeld is een bier wijn hybride van 10%.


Brauerei Flügge

Zoals gezegd Brauerei Flügge is een brouwerij uit Duitsland met bijzondere bieren. De brouwerij is in handen van Dominik Pietsch en Joachim Amrhein. Zij hebben de brouwerij in 2017 opgericht met als doel de Duitse biermarkt te verrijken met producten die nog maar zelden op deze manier worden gebrouwen. Dit zijn bijvoorbeeld bier-wijn-hybriden, zure bieren (ook met fruit) en boerderijstijlen op basis van gist. De vrolijke vogel illustraties op de flessen bier worden gemaakt door Pia Zölzer.

Tilda

Tilda is een hybride van 10% tussen bier en wijn. Als basis is een Litouwse Farmhouse Ale gebruikt en deze is gemengd met een Riesling uit 2017 van wijnboer Daniel Mattern.

Zicht & Geur

Tilda is mistig geel bier met daarop een kleine fijne schuimkraag. De geur van het bier is heerlijk fris. Het is een zurige fruitige geur waarin vooral citrus en dan met name citroen de boventoon voert. Al bij het ruiken van dit bier trekken mijn wangen samen en komt mijn slijmproductie op gang. Heerlijk! Dit wordt genieten. Ik ben echt een zuur liefhebber, dus dat komt bij dit bier wel goed.

Smaak

De smaak van het bier is minder zuur dan de geur. Het bier is meteen flink zuur maar het zwakt eigenlijk ook best snel weer wat af. Naast het karakter van de Farmhouse Ale proef je ook de wijn goed. Het geeft het bier een wat drogere en wrangere (na)smaak. Lekker! Klein beetje funky maar ook heerlijk fris en prikkelend.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.