Sabro Galaxy DDH IPA | Coast Beer Co

Sabro Galaxy

Iedereen die met Dry January mee doet of gewoon een goed Alcoholvrij bier wil proeven.. koop één van de bieren van Coast Beer Co uit Schotland! Dit is het tweede bier wat ik van deze brouwerij proefde. Het is de Sabro Galaxy DDH IPA, ook weer met 0,0% alcohol! Lees je mee?


Sabro Galaxy DDH IPA

Deze Sabro Galaxy DDH IPA is een Double Dry Hopped IPA, vandaar de afkorting DDH. Dry Hopped betekent dat de hoppen na het koken pas worden toegevoegd. Hierdoor komen wel de heerlijke aroma’s van de hoppen naar voren maar de bitterheid niet. Als je hop wel mee kookt komt de bitterheid wel vrij. De term Double betekent in dit geval dat er een zowel Sabro- als Galaxyhop toegevoegd is na het koken.

Een paar dagen terug proefde ik ook al een ander bier van Coast Beer Co, de Idaho 7 IPA. Ook dat is een aanrader.

Zicht & Geur

De Sabro Galaxy DDH IPA is een mistig licht geel bier. Bovenop het bier vormt zich een dikke fijne schuimkraag die goed overeind blijft. De geur van het bier doet mij denken aan perziken uit blik. Tropisch maar ook (ge)zoet zoals siroop ruikt.

Smaak

De smaak van het bier is net als de geur heerlijk fruitig. De gebruikte hoppen komt duidelijk naar voren en geven aroma’s af van tropisch- en steenfruit en citrus. Naast de zoete fruittonen is het bier ook kruidig en wat droog. De body van het bier is vol en licht romig. In de nasmaak van het bier proef ik op de achtergrond iets wat ik persoonlijk minder lekker vind. Het doet mij denken aan de zoetigheid van stevia, een natuurlijke zoetstof.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.