Earl Grey IPA | Browar Revolta

Earl Grey IPA

Ja dames en heren. Speciaalbiertjesblog zal de komende tijd toch een beetje in het teken staan van Alcoholvrije bieren. Ik zit nog wel te denken aan een eventuele gastblogger, maar daar ben ik nog niet over uit. Dit keer proefde ik de Earl Grey IPA van Browar Revolta uit Polen. De naam zegt het al, dat was een aparte. Je leest het hieronder.


Earl Grey IPA

Zoals gezegd, deze Earl Grey IPA is een bier van Browar Revolta uit Polen. Browar Revolta is een contract/huurbrouwerij. Ze hebben geen eigen ketels maar gebruiken de ketels van andere brouwers voor hun bieren. Op deze manier brouwen ze sinds 2015 al 15 verschillende bieren.

De brouwerij heeft meerdere bieren met Earl Grey thee, dit is de enige Alcoholvrije versie. Dus ja, een bier gebrouwen met Earl Grey thee en limoen, hoe zou dat smaken..?

Zicht & Geur

De Earl Grey IPA is een troebel donkergeel bier. Op het bier vormt zich een kleine schuimkraag die goed overeind blijft. In de geur ruik ik voornamelijk tonen van citrus. Daarna komt ook de kruidige geur van de Earl Grey thee naar voren.

Smaak

Ook in de smaak kom ik beide tonen tegen. Eerst citrus en dan de kruidige thee. De thee geeft een gekke tint aan dit bier. Hierna volgt een klein zoetje die mij aan bloemenhoning doet denken. De nasmaak is iets wrang/licht bitter ook dit komt door de thee. Ja, apart bier.. Je moet er wel echt van houden. Ik vond het op zich een prima bier, maar weet niet of ik het op bijvoorbeeld een terrasje zou bestellen. Wel cool dat de gebruikte thee ook echt daadwerkelijk duidelijk naar voren komt op een pure manier.

Eén reactie

  1. Poah, deze lijkt me lekker!

    Ben inspiratie aan het opdoen voor een nieuw bierpakket. Dit is een goede optie!

    Groet,
    Felix

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.