Blood orange bergamot | Butcha Kombucha

blood orange

Zoals jullie weten drink ik alleen nog maar alcoholvrije bieren omdat ik in verwachting ben. Naast verschillende alcoholvrije bieren en mijn zoektocht welke het lekkerst is probeer ik ook verschillende kombucha’s uit. En aangezien kombucha’s ook gebrouwen worden dacht ik, waarom er niet een paar hier bespreken. Zo proefde ik deze Blood orange Bergamot van Butcha Kombucha.


Butcha Kombucha

Butcha is een serie van kombucha’s die door twee gasten uit Nederland worden gebrouwen. De eigenaren van Butcha hebben een achtergrond in de restaurants. Beide zijn opgeleid als chef. Dit zie je terug in de kombucha’s die ze maken. Ze zoeken bij elkaar passende ingrediënten die in de kombucha’s zowel voor een zoet, zuur, zout en bitter element zorgen.

Blood orange bergamot

De hoofdingrediënten zijn, zoals je aan de titel al kan zien, bloed sinaasappel en bergamot. Ik had eerlijk gezegd zelf nog nooit van bergamot gehoord. Het is een kleine citrusvrucht die qua uiterlijk lijkt op een gerimpelde limoen. Voor de kombucha is de vrucht koud geperst samen met de bloedsinaasappel inclusief de schillen. Dit koude persen zorgt ervoor dat naast de sappen ook de oliën uit de schillen vrijkomen. Deze geven de bloodorange bergamot kombucha zijn bittere toon. Voor deze kombucha is er gebruikt gemaakt van drie theesoorten: sencha thee, indian black thee en earl grey thee.

Zicht & Geur

De kombucha is bruin/rood van kleur en troebel. Er ontstaat geen schuimkraag en er komen geen koolzuurbubbels naar het oppervlak. De geur van de kombucha is kruidig maar ook fruitige van de bloedsinaasappel. Ook proef ik een beetje rode fruit tonen zo lijkt het.

Smaak

De smaak van de kombucha is hetzelfde als de geur. Het is kruidig door de gebruikte theesoorten maar ook fruitig door de citrustonen. De gebruikte rode chili pepers zorgen in de nasmaak voor een prettige kick.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.