Zonnig Zeewit | Gebrouwen door Vrouwen

Zonnig Zeewit

Ik proefde dit bier al een flinke tijd geleden, toen nog geen baby onderweg, maar ik vond mijn notities terug dus vandaar nu er een stukje over. De Zonnig Zeewit is een bier van 3,8% gebrouwen door Gebrouwen door Vrouwen.


Zonnig Zeewit

De Zonnig Zeewit is een Wit bier met, zoals al eerder gezegd, een alcoholpercentage van 3,8%. De Zonnig Zeewit zat, toen ik het proefde, in een transparant flesje. Op dit moment is dit het enige bier wat afgevuld wordt op blik. Het afvullen op blik is een goeie keuze omdat het het bier beschermd tegen (zon) licht wat het transparante flesje niet deed.

De term Zeewit verwijst naar het zeewier wat voor dit bier geplukt is uit de Noordzee. Een deel van de opbrengst van dit bier gaat naar ‘Zeeboerderij IJmond’.

Zicht & Geur

Op het bier vormt zich, tijdens het uitschenken, een kleine kraag. Deze zakt gauw in. Het bier is geel van kleur en mistig. Veel koolzuurbubbels banen zich een weg naar het oppervlak. In de geur ruik je het ziltige karakter van het bier. Ook ruikt het bier fris zurig naar citrus door de gebruikte Simcoe hop.

Smaak

De smaak van de Zonnig Zeewit is zacht en fris maar ook aan de vlakke kant. Op de achtergrond proef ik licht moutige tonen. Het ziltige uit de geur proef ik niet terug. Het bier is erg zacht in de mond wat fijn is maar helaas is hij dus ook dun en vlak in smaak.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.