India Pale Ale | Coast Beer Co

indian pale ale

Deze India Pale Ale is een bier van de Schotse brouwerij Coast Beer Co uit Edinburgh. De brouwerij bestaat pas sinds 2019 maar maakt nu al hele fijne alcoholvrije bieren. Deze IPA is één van deze bieren. Ik proefde hem nadat ik al eerder eens de Sabro Galaxy DDH IPA en de Idaho 7 IPA proefde van dezelfde brouwerij.


India Pale Ale

Zoals je misschien wel had gemerkt ben ik fan geworden van de bieren van Coast Beer Co uit Edinburgh, Schotland. Deze brouwerij brouwt uitsluitend alcoholvrije bieren en dat komt mij deze periode wel goed uit 😉 Mocht je een keer alcoholvrij bier moeten of willen drinken dan is deze brouwerij dus echt een aanrader. Naast de IPA’s uit de single hop serie heeft de brouwerij ook een ‘gewone’ IPA. Deze is gedryhopped met Simcoe, Citra en Mosaic hoppen.

Zicht & Geur

De India Pale Ale van Coast Beer Co is troebel en licht geel van kleur. Op het bier vormt zich een kleine dunne schuimkraag. In de geur komen vooral citrus tonen naar voren.

Smaak

In smaak is het bier meteen goed bitter. Hierna komen de citrustonen uit de geur weer naar voren. Daarnaast tropische tonen. Ondanks de bitterheid is het bier goed door drinkbaar. De citrustonen maken het bier lekker fris en niet zoet. In de nasmaak eindigt het bier milder en minder bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.