Popelsin | Tanker Brewery

Een tijd geleden bestelde ik een aantal Alcoholvrije bieren bij de webshop Onder Nul Punt Vijf. Achter in mijn kast vond ik vandaag nog dit bier genaamd Popelsin van Tanker Brewery uit Estland. Die had ik nogal over het hoofd gezien blijkbaar. Alsnog proeven dus want het is een aparte.


Popelsin

Dit is een nogal bijzondere alcoholvrije uit Estland. Als smaakmakers zijn er namelijk sinaasappel puree en wortel sap gebruikt. Een best vreemde combinatie, tenminste voor in een bier.. Ik ben benieuwd!

Zicht & Geur

De Popelsin is een troebel oranje kleurig bier met een kleine schuimkraag die snel verdwijnt. In de geur komt de gebruikte wortel duidelijk naar voren met tegelijkertijd tonen van citrus. Het is niet per se een super aantrekkelijke geur maar ik had het aardser verwacht.

Smaak

Het bier heeft best wat koolzuur. Ook in de smaak komt de wortel naar voren alsmede de citrus. De wortel zorgt voor een klein zoetje maar ook voor een hartige toets. Er is daarnaast een zuurtje aanwezig maar voor een Berliner Weisse valt die me nog behoorlijk mee. Op de achtergrond proef ik licht wat moutige tonen. Tsja wortel in bier.. ik weet niet precies wat ik er van vind. Ik vind het niet vies maar ik snap het ook niet helemaal waarom je wortelsap door je bier zou doen. Dan nog.. het is een goeie alcoholvrije verder!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.