Raspberry en Magnolia | Butcha Kombucha

raspberry

Nu ik geen alcoholische bieren meer drink drink ik naast alcoholvrij bier ook steeds vaker Kombucha’s. Laatst kreeg ik van Butcha Kombucha uit Amsterdam de vraag of zij mij hun nieuwste smaak mochten opsturen. Dat vond ik natuurlijk wel interessant en zo kreeg ik de kans deze Raspberry en Magnolia te proeven. Wat ik er van vond lees je hieronder.


Raspberry & Magnolia

Van Butcha Kombucha heb ik al eens eerder een kombucha geproefd. Dit was de Blood orange bergamot. Deze Kombucha met frambozen en magnolia is de nieuwste smaak van Butcha Kombucha. In het pakketje van Butcha Kombucha zaten blikjes en flesjes met deze nieuwe smaak maar ook twee oudere smaken. Daarnaast zat er ook een verrassing bij: magnolia zaadjes! Op deze manier kan ik mijn eigen magnolia laten ontkiemen en groeien. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Naast frambozen en magnolia zijn er ook onder andere rode peper, indiaanse zwarte thee, hibiscus en sencha thee in deze kombucha verwerkt.

raspberry

Zicht & Geur

De kombucha is rood roze van kleur en troebel. De geur van de kombucha is kruidig. Daarnaast is de geur fruitig van rood fruit en ruik ik ook iets scherps wat mij aan rode peper doet denken. Deze tonen bij elkaar zorgen ervoor dat ik bij de geur van deze kombucha een misschien ietwat vreemde associatie heb. Het doet mij namelijk denken aan ketchup, kruidig en zurig.

Smaak

In de smaak is de kombucha fruitig maar ook aan de droge kant. De kombucha is zoet maar ook weer niet. Het zoete van de frambozen heeft in het kruidige een mooie tegenhanger. Ook in de smaak heb ik weer lichtjes een associatie met ketchup/tomatensap. De nasmaak wordt vooral gedomineerd door de rode peper. Die zorgt ervoor dat het nog redelijk lang na brand in je keel. Een kombucha met pit dus! Klein zoetje en zuurtje maar vooral droog en kruidig.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.