Leffe Bruin 0,0% | Ab Inbev

Leffe bruin

Ik proefde laatst bij vrienden deze Leffe Bruin alcoholvrij die in juni 2020 gelanceerd werd. De bruine alcoholvrije bieren heb ik tot nu toe een beetje vermijd omdat ik een keer vernomen had dat deze bieren alcoholvrij nog niet echt te pruimen zijn. Ik was echter verrast door deze alcoholvrije Leffe van Ab Inbev. Waarom? Je leest het hieronder!

Leffe Bruin 0,0%

De smaak van de Leffe Bruin 0.0% is authentiek en kwalitatief dankzij een unieke, door de brouwmeesters van AB InBev ontwikkelde, de-alcoholisatietechniek. De bieren doorlopen het hele brouwproces en de alcohol wordt er pas na het fermentatieproces uit verwijderd. En die restalcohol ziet AB InBev niet als een afvalproduct, maar als een grondstof voor duurzame toepassingen. (Ab-inbev.be)

Zicht & Geur

De Leffe Bruin is rood bruin van kleur en heeft een stevige lichtbruine schuimkraag die overeind blijft tot het eind en een fijne structuur heeft. In de geur ruik ik karamel en mout. De geur vind ik wel iets minder aantrekkelijk vergeleken bij de geur van de alcoholhoudende Leffe Bruin.

Smaak

Het bier heeft een prima volle body, wat soms nog wel eens mist bij alcoholvrije bieren. Ik proef tonen van rood fruit, geroosterde mout en karamel. Toch proef je ook wel de typische moutige smaak die je wel vaker bij alcoholvrije bieren tegenkomt, al is het bij dit bier redelijk naar de achtergrond verdreven. Het bier is behoorlijk zoet maar niet zo overheersend zoet zoals de Leffe Blond 0,0% dat wel is. Een klein bittertje vormt een prima tegenhanger.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.