Energibajer | Brouwerij Mikkeller

Energibajer

Ook Brouwerij Mikkeller uit Denemarken heeft een alcoholvrij bier in zijn assortiment. Het bier is gebrouwen bij de Proefbrouwerij Lochristi uit België. Ik kocht het bier bij de webshop OnderNulPuntVijf.com. De Energibajer is het enige 0,0% bier van de brouwerij. Er zijn wel andere alcoholvrije bieren maar zijn volgens de Nederlandse normen alcoholarm en hebben een alcoholpercentage tussen de 0,3% en 0,5%.


Energibajer

Dit alcoholvrije bier wordt neergezet als een perfect drankje voor na het sporten. Zoals bijvoorbeeld ook de Sportzot van Brouwerij de Halve Maand wordt neergezet.

Zicht & Geur

De Energibajer is een donkergeel helder bier met een kleine stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. In de geur van het bier komen vooral aroma’s van tropisch fruit, hop en citrus naar voren.

Smaak

Het bier heeft redelijk wat koolzuur. Het bier is niet moutig of te zoet zoals sommige alcoholvrije bieren. Maar daarentegen is dit bier juist weer aan de vlakke kant. De geur nodigde meer uit, waar de smaak achter blijft. Er is wel een mooi bittertje aanwezig.

Andere alcoholvrije bieren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.