Hertog Jan Alcoholvrij | Hertog Jan

Hertog Jan Alcoholvrij

Ook Hertog Jan uit Arcen heeft sinds 2019 zijn eigen alcoholvrije Pilsener. De vraag naar alcoholvrije bieren steeg en dus wilde Hertog Jan ook graag een alcoholvrij bier op de markt brengen. Wat vaststond was het feit dat het een bier in de pils-categorie moest worden. Het resultaat is de Hertog Jan alcoholvrij (0,0%). De eerste versie van dit bier bleek uiteindelijk onder andere te zoet in smaak. Daarom heeft Hertog Jan zijn alcoholvrije bier verbeterd en deze maand opnieuw op de markt gebracht. Ik vertel je hier over beide versies.


Hertog Jan alcoholvrij

Pas na het gisten met Hertog Jan gist en het lageren is de alcohol uit dit bier gehaald. Daarna is er op natuurlijke wijze nog smaak en bitterheid aan dit bier terug gegeven. Het vernieuwde alcoholvrije bier is minder zoet en bevat minder calorieën dan de oorspronkelijke Hertog Jan alcoholvrij. Je leest hier eerst mijn mening uit 2020 over de eerste versie van dit bier. Daaronder staat mijn mening over het vernieuwde bier wat deze maand uitgekomen is.

22 juli 2021

Zicht & Geur

Het bier ziet er nog precies hetzelfde uit als de oude versie. Goudgeel van kleur, helder en met bovenop een stevige schuimkraag. Ook de geur van het bier is nog hetzelfde al lijkt hij iets minder zoet.

Smaak

Wat ik hieronder las is dat de vorige alcoholvrije Pilsener erg zoet was in smaak. Zo zoet dat het mij erg tegenstond en er ook voor heeft gezorgd dat ik deze Pilsener hierna ook niet meer heb gekocht of besteld op een terras. Andere alcoholvrije Pilseners zoals die van Grolsch en Bavaria waren minder zoet dus hadden automatisch mijn voorkeur. Deze vernieuwde variant is een stuk minder zoet en staat mij niet meer tegen. Het zoetje is nog steeds wel meer aanwezig dan bij de hierboven genoemde merken maar al veel en veel minder als bij de vorige versie. Ook heeft het bier meer een bittertje dan dat de vorige variant dat had. Hij is dus inderdaad positief verbeterd! Maar mijn favoriete alcoholvrije Pilsener.. nee dat is het nog niet.


28 juni 2020

Zicht & Geur

Het bier ziet er precies zo uit als een ‘normale’ pilsener. Goudgeel van kleur, helder en met bovenop een stevige schuimkraag. In geur is het bier mooi moutig en is hij bijna niet te onderscheiden van een alcoholische pilsener. Iets zoeter misschien.

Smaak

Door de geur verwachtte ik veel van deze alcoholvrije Pilsener. Echter is de smaak totaal anders. De geur was nog bijna gelijk aan dat van een pilsener, de smaak (helaas) niet. Het alcoholvrije bier is zoet en moutig. De zoete tonen doen me denken aan honing. Het komt ietwat chemisch over. Ook de bitterheid die je verwacht bij een alcoholvrije Pilsener blijft weg. Het zoete karakter heeft hierdoor de overhand. Dit wordt sterker naarmate het bier opwarmt. Drink het bier dus sowieso goed koud!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.