Alcoholvrije IPA | Brand Brouwerij

IPA alcoholvrij

Naast de IPA alcoholvrij van Bavaria heeft ook Brand zijn eigen IPA zonder alcohol. Ik moet zeggen dat ik een net iets grotere fan ben van de alcoholvrije IPA van Bavaria dan van deze van Brand. Maar ook deze IPA mag er zeker wezen als alcoholvrij alternatief. Brand heeft naast deze IPA ook een alcoholvrije Weizen in zijn assortiment.


Zicht & Geur

Deze alcoholvrije IPA is trouwens op de World Beer Awards 2020 bekroond als lekkerste 0,0% IPA ter wereld. Het bier is gedryhopt met Cascade, Amarillo en Mosaic hop en werd in 2019 gelanceerd.

Wat meteen opvalt aan dit bier tijdens het inschenken is het feit dat hij kraakhelder is. Hij is donkergeel/licht bruin gekleurd en heeft een stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. De geur van het bier is sterk en heeft tropische, hoppige en citrusachtige tonen.

Smaak

In smaak is de IPA alcoholvrij mooi vol. Ik vind het super om te merken dat steeds meer alcoholvrije bieren een goede stevige body hebben. Jaren geleden waren ze nog wel eens waterig en licht van smaak of erg moutig. Gelukkig zie je dat steeds minder. Het bier is meteen goed bitter en dit blijft aan tot het eind. De bitterheid is in dit bier redelijk overheersend. De fruitigheid uit de geur is minder goed waarneembaar in de smaak.

Lees hier meer over de alcoholhoudende IPA van Brand.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.