IPA alcoholvrij | Bavaria

IPA alcoholvrij

Als je mijn Instagram of Facebook account in de gaten hebt gehouden heb je gezien dat ik eind vorige week goed nieuws had wat ook verklaard waarom er steeds meer Alcoholvrije bieren hier op Speciaalbiertjesblog verschijnen. Een van mijn favoriete Alcoholvrije bieren tot nu toe is deze IPA alcoholvrij van Bavaria. Hier mijn mening over dit Alcoholvrije alternatief.


IPA alcoholvrij

Dit alcoholvrije bier wordt net als de alcoholvrije pilsener van Bavaria gebrouwen in een speciale brouwinstallatie genaamd de Fenix. Het startpunt in het brouwproces is een uniek en geheim bierrecept met alcohol, waarna thermische de-alcoholisatie wordt toegepast om de alcohol uit het bier te halen. Door dit onder zeer lage temperatuur te doen, ‘verdampt’ zo min mogelijk van de karakteristieke geur en -smaak.

Zicht & Geur

De IPA alcoholvrij is een kraakhelder donkergeel/goud bier met een kleine schuimkraag. Het bier is heerlijk fruitig in geur. Ik ruik vooral tonen van geel fruit en citrusfruit.

Smaak

De body van het bier is zacht, rond en licht romig. Het bier is een beetje bitter maar het ook aanwezige zoetje heeft de overhand. Voor een IPA had dit bier best wat bitterder gemogen maar ik vind hem veel smaak hebben wat alles goed maakt. Het aanwezige zoetje van o.a tropisch- en citrusfruit is niet het moutige zoete wat veel alcoholvrije bieren wel nog hebben. Het bier is hoppig en fruitig, al is het iets minder als in de geur. De hoppigheid zorgt ervoor dat ik de alcohol niet zo mis bij dit bier. De nasmaak eindigt weer wat bitter.

De Playground van VandeStreek bier is nog steeds mijn favoriet. Dit bier is echter op dit moment alsnog niet geschikt voor mij omdat het officieel een Alcoholarm bier is met zijn 0,5%.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.