Fil Johannisbeer Sour| Brauerei Flügge

Fil

Een tijdje geleden kreeg ik van Brauerei Flügge uit Frankfurt de vraag of ik hun bieren wilde proberen. Dat wilde ik zeker! Dat snap je wel als je deze schattige etiketten ziet, maar ook de bieren zijn bijzonder. Deze Fil (4,8%) is een Sour met zwarte bessen.


Fil

Fil, een Kettlesour, wordt gefermenteerd met melkzuurbacteriën en een Noorse gist en vervolgens gelagerd op zwarte bessenpuree. Meer informatie over Brauerei Flügge vind je bij mijn stukje over een ander bier van hen genaamd Tilda.

Zicht & Geur

Fil is een troebel rood/bruin gekleurd bier. Bij het inschenken vormt er zich een kleine licht roze schuimkraag op het bier. In de geur domineert het aroma van rood fruit en dan in het bijzonder het aroma van aardbei. De zwarte bes komt minder naar voren.

Smaak

In smaak is het bier lekker zuur en fruitig. Het aroma van aardbei is in de smaak in veel lichtere mate aanwezig dan in de geur. Het bier is goed zuur, verfrissend en heeft een prima body. De fruitige aroma’s zijn puur. Dit bier is dus wel echt bestemd voor de zuurliefhebbers, anders zal hij je niet bekoren.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.