Centennial IPA | Coast Beer Co

centennial ipa

Ja sorry jongens en meisjes.. ik ben fan van deze brouwerij! Kijk dat ik geen alcohol kan drinken, dat vind ik eerlijk gezegd soms best eens lastig. Maar deze brouwerij, Coast Beer Co uit Edinburgh Schotland, maakt voor mij veel goed. Ze maken goeie bieren en allemaal alcoholvrij. Je vindt al meerdere bieren van deze brouwerij op Speciaalbiertjesblog, maar deze Centennial IPA stond er nog niet tussen. Tot nu. Lees je mee?


Centennial IPA

Deze Centennial IPA is één van de bieren uit de Single hop serie van Coast Beer Co. Voor dat de huidige single hop bieren uitkwamen experimenteerde de brouwerij met 30 verschillende single hop recepten. Dit was uiteindelijk een van de bieren waar ze verder mee wilden. Zoals je al in de naam van het bier kunt lezen staat bij deze IPA de Centennial hop centraal. Deze hopsoort wordt zowel voor zijn aroma als voor zijn bittereigenschappen gebruikt. Het is een Amerikaanse hopsoort die al in 1990 op de markt gebracht werd.

Zicht & Geur

De Centennial IPA is een geel gekleurd bier wat mistig is (bijna helder). Op het bier vormt zich een stevige fijne schuimkraag. In de geur van het bier ruik ik duidelijk de Centennial hop. Ik ruik voornamelijk het aroma van citrusvruchten.

Smaak

In de smaak is het bier meteen vol. Sommige alcoholvrije bieren missen door het ontbreken van de alcohol hun body. De bieren van Coast Beer Co hebben dit geen van allen, ook deze Centennial IPA dus niet. Het bier heeft een volle iets romige body waardoor je bijna niet merkt dat je met een alcoholvrij bier te maken heeft. Ook de smaken van het bier zijn krachtig. De goeie bitterheid steekt als eerste de kop op waarna ook de fruitige tonen zich manifesteren. De nasmaak eindigt bitter maar ook redelijk zacht.


Andere bieren van Coast Beer Co zijn onder andere: Sabro Galaxy DDH IPA, Idaho 7 IPA, India Pale Ale.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.