Othmar de Ootmarsummer bierbrouwerij

Othmar

Aangezien ik nu volop in mijn zwangerschapsverlof zit en aan het wachten ben op mijn eerste kindje drink ik al meer dan 9 maanden geen bier. Ik heb op Speciaalbiertjesblog behoorlijk wat alcoholvrije bieren kunnen beschrijven maar op een gegeven moment is dan de koek een beetje op. Dus ik vroeg op Instagram of er iemand een gastblog wilde schrijven over zijn/haar brouwerij, bier of evenement. Othmar wilde dat wel, vooral omdat ze volgend jaar een cool nieuw concept gaan openen. Lees je mee?


“Hier is mijn heim, Othmarsheim! En dit is van nu af aan mijn bier, Othmar Bier!”

Dit riep Othmar, zoon van wijlen Koning Richimir, nadat het hem was gelukt de oude erfvijand op te jagen in hun achtertuin.

Nieuw leven

Een geheel vernieuwende impuls ontving de Oude Ootmarsummer Biertraditie, toen in het jaar 1999 de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co haar deuren opende. Het startte allemaal met een bierstarters-kit, niet denkende dat de Othmar Bierbrouwerij in 2012 commercieel ging en groeide tot een volwaardige brouwerij. Het doel van deze brouwerij was en is de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Puur natuur

Othmar Bier wordt uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot”; vier ambachtelijke, natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat de verschillende bieren een pure smaak krijgen. De Bierbrouwerij is continue bezig met het verbeteren van de duurzaamheid van zowel ingrediënten als processen. Door duurzame grondstoffen uit de streek te gebruiken, streven ze naar een duurzame relatie met de consument en het milieu. Een uiterst moderne brouwerij, maar met oog voor het ambachtelijke, maakt het mogelijk een kwalitatief zeer hoogwaardig en constant bier te brouwen. 

Herberg en Bierspa

De ambities van Bart en Dirk, de brouwmeesters van Othmar, zijn de afgelopen jaren gegroeid. Op dit moment wordt op het Commanderieplein in Ootmarsum, waar de Othmar Bierbrouwerij sinds 2016 gevestigd is, gewerkt aan hun nieuwe uitdaging. In het voorjaar van 2022 opent de Othmar Herberg en Othmar Bierspa. De ultieme bierbeleving waarmee Othmar zich in de breedte profileert. Een complete dag kunnen bezoekers zich vermaken op het plein, met een rondleiding door de Brouwerij, een bezoek aan de Bierspa en een afsluitend diner bij de Gasterij, waar Othmar Bier natuurlijk ook geconsumeerd kan worden. En om een dag weg helemaal goed af te sluiten, kan er overnacht worden in de Herberg.

othmar

Biergerelateerde kamers

De Othmar Herberg wordt een Bed en Breakfast met 12 verschillende kamers. Deze kamers zijn volledig in bierstijl ingericht. Zo is de Rauch kamer geïnspireerd op het meest bijzondere bier van Othmar, waar ze diverse prijzen mee hebben gewonnen. Op deze manier wordt ook in de Herberg gezorgd voor de complete bierbeleving. Met duurzame producten uit de streek.

Nederlands eerste Bierspa

Een uniek concept in Nederland, de Othmar Bierspa. Dit is een wellness in het teken van producten die met bier te maken hebben. Er komen baden waarin de grondstoffen van bier, water, hop, gist en mout, verwerkt zijn. Dit werkt ontspannend voor spieren en het ontgiften van het lichaam. Ook heeft bier een positieve werking op huid en haar. Daarnaast komen er dompelbaden, barrelsauna’s, massagestoelen en natuurlijk een biertap voor een goed glas bier in de sparuimten. In totaal komen er 3 ruimten waar groepen van maximaal 16 personen gebruik van kunnen maken. Maar ook stellen of kleinere groepen zijn van harte welkom om zich te laten onderdompelen in deze ervaring. Ook hierbij staat alles in het teken van bier. De baden zijn in de vorm van biervaten en er komen typische bierluchtjes in de ruimten. Een bijzonder en uniek concept, een ervaring voor de echte bierliefhebber.

De Othmar Herberg en Bierspa openen in het voorjaar van 2022. Op dit moment kun je al naar de brouwerij komen voor een rondleiding en kennis maken met de heerlijke bieren die Othmar te bieden heeft.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.