Steenbrugge blond alcoholvrij | Brouwerij Palm

Steenbrugge blond

Zo op het eind van mijn zwangerschap dacht ik dat ik alle alcoholvrije 0,0% bieren nou wel eens had geproefd. Tot ik in de Aldi liep en deze Steenbrugge blond 0,0% tegenkwam. Ik was wel licht huiverig omdat ik tot nu toe de blonde alcoholvrije 0,0% bieren veel te zoet vind maar ik wilde hem toch graag proberen. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Palm, onderdeel van Royal Swinkels.


Steenbrugge

Elk geweldig bier heeft een verhaal. Elk verhaal heeft een held. Zo ook Steenbrugge. De held van dit bier is Sint Arnoldus, de beschermheilige van de bierbrouwers. Hij zou veel levens gered hebben in de donkere middeleeuwen, door zijn parochiehouders aan te moedigen om bier te drinken in plaats van vervuild water. Daden die hem niet alleen zijn heiligheid opleverde, maar ook een bier dat speciaal ter ere van hem gecreëerd werd. Het geheim van het abdijbier Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen voortgezet is. (swinkelsfamilybrewers.com)

Steenbrugge blond alcoholvrij 0,0%

Zicht & Geur

Bij het inschenken van het bier vormt zich een grote stevige schuimkraag. De Steenbrugge blond alcoholvrij 0,0% is kraakhelder en (donker) goudgeel van kleur. Het bier ruikt licht moutig en zoetig. Tonen van karamel en kruiden zijn ook in lichte mate aanwezig. De geur van het bier stelt mij lichtelijk gerust dat dit bier niet zo zoet is als bijvoorbeeld de Leffe blond 0,0%.

Smaak

De geur van het bier was al niet super uitgesproken, ook de smaak van het bier is ietwat aan de vlakke kant. De body van het bier is echter, vooral voor een alcoholvrij 0,0% bier, goed. De smaak blijft niet lang hangen waardoor je snel weer een slok neemt, wat niet erg is want de alcohol ontbreekt. In de nasmaak komt een klein bittertje naar voren.

Het bier is misschien niet zo uitgesproken, maar als je geen alcohol mag of wil drinken, is dit een goed alternatief!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.