Tundra | Põhjala Brewery

Tundra

Ik proefde een alcoholarm bier van Põhjala Brewery uit Estland. Deze Tundra heeft een alcoholpercentage van 0,5%. In dit bier speelt citrus de hoofdrol. Maar om het nog iets spannender te maken hebben ze dennennaalden toegevoegd. Ik ben benieuwd!


Ja geen alcoholvrij maar een alcoholarm bier dit keer. Ik ben weer langzaamaan bieren met alcohol aan het proberen. Zo net na de bevalling kan ik je vertellen dat je er kats geen zin in hebt, maar dat komt langzaam weer terug. Al moet ik zeggen dat ik laatst een slokje bier met een alcoholpercentage van 8% van mijn vriend proefde en de alcoholsmaak viel me toen ook opeens op zo na al die maanden en kon ik ook nog even niet waarderen. Langzaamaan dus weer proeven van mijn favoriete drank 😉

Tundra

Zicht & Geur

Tundra is een donkergeel bier met een dunne maar stevige schuimkraag. Het bier is niet helder maar wat mistig. In de geur spelen citrusvruchten inderdaad de hoofdrol. Het maakt de geur lekker fris maar ook zoetig. Ik ben benieuwd of dit ook zo sterk terug komt in de smaak.

Smaak

Helaas is de smaak van het bier veel vlakker als de geur. Iets wat ik wel vaker tegenkom bij alcoholarme bieren. Tip mij dus vooral jou favoriete alcoholarme bier als je die hebt! De citrusvruchten komen echt wel terug maar in veel minder mate. Wel proef ik naast de citrustonen ook licht wat tonen van geel fruit wat ik in de geur niet zo duidelijk rook. De smaak is hierdoor vlak en aan de ‘waterige’ kant. De nasmaak is licht bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.