Leffe Ruby Alcoholvrij | Ab Inbev

Leffe Ruby

Zo! Sorry jongens en meiden. Nog steeds veel alcoholvrije en alcoholarme bieren op Speciaalbiertjesblog. Dit omdat ik borstvoeding geef aan mijn zoontje van 4 weken oud en hij nog niet zo goed gewend is aan de fles dat ik makkelijk een alcoholhoudend drankje kan drinken zonder dat hij daar ook een geringe invloed van meekrijgt. Zodra hij wat beter gewend is aan de fles ga ik lekker weer bieren proeven. Oef wat kijk ik daar naar uit! Dit keer proefde ik de Leffe Ruby 0,0% die ik in een Belgische supermarkt vond. Beetje huiverig was ik wel..


Huiverig? Waarom dan? Nou omdat er veel kriekbieren maar ook deze Ruby bieren zijn die gewoon ontzettend zoet zijn.. Ik houd wel van bier met fruit, zoals een goede oude kriek of een sour. Maar chemisch smakende gezoete bieren, nee dat is niet mijn pakkie an. Ik ‘vertrouwde’ daarom deze Leffe Ruby 0,0% niet echt.. Proeven dan maar!

Leffe Ruby Alcoholvrij

Zicht & Geur

De Leffe Ruby is, logischerwijs, een helder roze rood bier met een roze schuimkraag die goed overeind blijft. De geur die mij tegemoet komt bij het inschenken staat mij helaas al meteen tegen. Het is een snoepige chemische rode fruit geur. Precies zoals ik al een beetje had verwacht.

Smaak

Ook de smaak van het bier is zoals verwacht. Het is een zoete chemische kersensmaak. Je proeft dat het bier aangezoet is en de smaken niet puur. Op de achtergrond proef ik wel licht houtachtige tonen. Ik denk dat als je dit bier goed koud drinkt dat het dan wellicht nog wel lekker is maar nee, mijn ding is het alsnog niet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.