Coffee Point Five | Funky Fluid

Coffee point five

Ik ben nog steeds op de alcoholarme bieren tour. Tijdje geleden deed ik een bestelling bij Ondernulpuntvijf en dit bier was daar één van. Het is een NEIPA van de brouwerij Funky Fluid uit Polen. En het is niet zomaar een NEIPA nee er is koffie aan toegevoegd..! Ben benieuwd of het wat is.


Coffee Point Five

Funky Fluid is zoals gezegd een brouwerij uit Polen. Zij hebben verschillende alcoholarme (0,5%) bieren bijvoorbeeld een paar Sours. Naast deze alcoholarme bieren heeft deze brouwerij ook nog behoorlijk wat andere bieren zoals verschillende Gose bieren, Sours en IPA’s.

De basis van deze Coffee Point Five is de Point Five hazy non-alcoholic IPA van dezelfde brouwerij. Hieraan hebben ze een koude infusie van een blend van zeldzame, licht geroosterde Ethiopische Malowa honing koffie bonen aan toegevoegd. Een erg aparte combinatie dus die ik tot nu toe nog niet gezien had.

Zicht & Geur

Aangezien er aan dit bier koffie is toegevoegd verwacht ik ook een donkere NEIPA. Daarin word ik meteen al verrast want het bier is niet donker maar heeft een lichtgele kleur. Het bier zelf is troebel en bovenop het bier ligt een kleine schuimkraag. In de geur ruik ik vooral geel fruit. De koffie vind ik hier nog niet terug.

Smaak

Het bier heeft redelijk wat koolzuur en is daarom fris. In de smaak proef ik de koffie wel. Het geeft het bier een ietwat gebrande smaak al is het niet super sterk aanwezig. Gekke gewaarwording wel dit bier. Je ziet en ruikt het niet, maar proeft de koffie wel. Voor de rest is het bier niet echt uitgesproken en zelfs wat vlak. De nasmaak is licht bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.