Blabarssoppa | Omnipollo

Blabarsoppa

Naast allerlei soorten bieren, met net zulke mooie vrolijke etiketten als deze hierboven, brouwt Omnipollo uit Zweden ook alcoholarme bieren. Eén daarvan is deze Blabarssoppa. Dit is een alcoholarm fruit bier (0,3%) met bosbes en vanille. Ik ben benieuwd! Vooral of het bier niet te zoet is.


Blabarssoppa

Dit bier is gebaseerd op een Scandinavische zoete drank met dezelfde naam. Blabarssoppa direct vertaald als bosbessensoep is een drank gemaakt van de blauwe bosbessen soort, genaamd Vaccinium myrtillus ,die in heel Scandinavië groeit. Aan de bosbessen wordt suiker, water en aardappelzetmeel toegevoegd. Het aardappelzetmeel zorgt voor een dikke consistentie. Blabarssoppa wordt vaak warm of lauw gedronken, maar kan ook gekoeld worden geconsumeerd. De drank wordt in de winter warm geserveerd en in de zomer gekoeld.

Zicht & Geur

Het bier heeft, zoals verwacht, een roze rode kleur. Op het bier vormt zich een grote stabiele roze schuimkraag. Als ik even aan het bier snuffel krijg ik meteen een duidelijke associatie. Ik moet denken aan cassis door de zoete ietwat chemische geur van rood fruit net als cassis dat heeft. Oei.. zou het bier niet super zoet zijn..? Het bier zelf is troebel er is bijna niet doorheen te kijken. De vanille, die ook in het bier zou moeten zitten, ruik ik niet echt.

Smaak

In de smaak van het bier komen de tonen van bosbes en andere rode fruitsoorten weer duidelijk naar voren. Het bier heeft een volle romige body en veel koolzuur. Naast de fruitige tonen proef ik in de smaak wel de vanille. Het bier doet mij daarom qua smaak een beetje aan vanillevla denken. Het bier is overwegend zoet maar de koolzuur maakt het geheel gelukkig wel wat frisser waardoor het net niet té zoet is.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.