Prenzlauer 0 | Põhjala Brewery

Prenzlauer

De Prenzlauer Berg is een Frambozen Berliner Weisse van 4,5% gebrouwen door Põhjala uit Estland. Deze Prenzlauer 0 is de alcoholarme variant van het eerder genoemde bier. Er is onder andere lactose aan toegevoegd.

Prenzlauer 0

Dit bier is een Berliner Weisse. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn zure en ietwat droge karakter over het algemeen. Deze Berliner Weisse is laag in alcohol en heeft veel koolzuur. Dit is dus een alcoholarme Berliner Weisse met frambozen.

Zicht & Geur

Prenzlauer 0 is een roze rood bier. In de geur ruik ik duidelijk de frambozen. Ook is de geur van het bier een beetje moutig van tarwe.

Smaak

Het bier heeft veel koolzuur. Daarnaast is het bier naast de zure fruitige smaak van de frambozen ook moutig in de nasmaak. Het bier is lekker fris door de zure rode fruittonen maar ook wat aan de vlakke kant. De lactose geeft het bier een licht romige body.

Meer bieren van Põhjala Brewery, klik hier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.