Aecht Schlenkerla Rauchbier | Schlenkerla

Aecht Schlenkerla

Tijdje terug kwam de oom van mijn vriend op kraamvisite. Naast een cadeautje voor de kleine nam hij ook een cadeautje voor ons mee: twee rauchbieren uit Bamberg Duitsland. Dit rookbier wordt gebrouwen door de historische brouwerij Schlenkerla en heeft een alcoholpercentage van 5%.

Ik heb al eens eerder een rookbier geproefd. Deze kwam van de Nederlandse brouwerij Othmar (lees hier meer over dit Nederlandse rookbier). Dat rookbier beviel me erg goed dus ik was erg benieuwd naar deze.

Aecht Schlenkerla Rauchbier

Midden in het oude gedeelte van Bamberg, direct onder de machtige kathedraal, staat de historische rookbierbrouwerij Schlenkerla. Voor het eerst genoemd als “Huis van de blauwe leeuw” in 1405, wordt de Schlenkerla tegenwoordig gerund door de familie Trum in de 6e generatie en is de basis van het originele Schlenkerla Smokebeer. Het gerookte bier wordt hier in de brouwerij-taverne nog rechtstreeks getapt uit het houten vat volgens oude traditie. (tekst website Schlenkerla) Mocht je meer willen weten over hoe de brouwerij tot dit rookbier komt, volg dan deze link.

Zicht & Geur

Het Aecht Schlenkerla Rauchbier is een donkerbruin bier met een dunne maar stevige schuimkraag. In de geur van het bier komt de rook duidelijk naar voren. Ik heb wel eens bieren geroken waarbij je echt het idee had een asbak op te snuiven. Dit bier heeft een heel fijne rookgeur. Het doet mij denken aan de geur van bacon, hout en een net aangestoken vuurtje.

Smaak

In de smaak komt de rooksmaak ook duidelijk naar voren. Het is ook de meest overheersende smaak in het bier. De body van het bier is niet heel erg dik/romig maar ik vind dat niet storen. Naast de rooksmaak is het bier zacht. Niet bitter of droog. Soepel om te drinken dus.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.