Trijedubel | Kald Kletske

Trijedubel
Ik mocht laatst een pakket van Biervaneigenbodem ontvangen met daarin allemaal Nederlandse bieren! In dat pakket zat ook dit bier in van Kald Kletske. Kald Kletske is een serie klassieke bieren van Brouwerij Dockum. Deze Trijedrubel is een Tripel van 8%. Naast een Tripel zit er in deze serie ook onder andere een Gruitbier, een Stout en een Weizen.

Kaldkletske & Trijedubel

Zoals gezegd is Kaldkletske een serie bieren die gebrouwen worden door Brouwerij Dockum uit Friesland. Vandaar ook de Friese namen van de serie en van de bieren. De brouwerij zegt zelf: “Op ambachtelijke en authentieke wijze brouwen wij eigentijdse speciaalbieren. Karakteristiek, maar toegankelijk van smaak. Verfrissend kwaliteitsbier, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Dat noemen wij “Gewoan spesjaal bier” Naast de Kald Kletske bieren brouwt Brouwerij Dockum ook een serie bieren onder de naam DutchIPA.

Zicht & Geur

De Trijedubel is een licht bruin/oranje mistig bier. Op het bier vormt zich een dunne stevige schuimkraag. Het bier heeft een kruidige geur door de toevoeging van korianderzaad.

Smaak

Het bier is van smaak erg zacht en romig. Ook hier komen de kruidige tonen weer naar voren maar ook zoete tonen die mij aan honing doen denken. Het bier is ondanks zijn alcoholpercentage makkelijk door drinkbaar doordat er een bittertje ontbreekt. Ik vind dat echter niet zo erg, ik houd wel van een zachte stevige Tripel.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.