Gin Blond | 7 Deugden en Citygin

gin blond

Een brouwerij die een samenwerking aangaat met een Gin maker, dat vind ik interessant. Brouwerij de 7 Deugden uit Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Citygin uit Den Bosch. Resultaat van deze samenwerking met Citygin is deze Gin Blond van 6,8%. Je leest hieronder wat ik er van vond.


Brouwerij de 7 Deugden & Citygin

Ik wil jullie eerst kort even wat vertellen over Brouwerij de 7 Deugden en Citygin voordat we naar het bier gaan.

Brouwerij de 7 Deugden

Brouwerij de 7 Deugden is niet zomaar een brouwerij. Deze brouwerij is een sociale onderneming. Hier worden bieren gebrouwen door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Ze streven naar een arbeidsmarkt met een laagdrempelige toegang tot werk en zetten zich in voor een arbeidsmarkt zonder afstand. Liefhebbers van het 7 Deugden bier dragen een steentje bij waardoor de brouwerij zoveel mogelijk mensen een kans op een gewone baan kan geven. De brouwerij heeft ondertussen meer dan 12 verschillende bieren. Van een Lager en IPA tot een Brut IPA en Imperial Stout.

Citygin

City Gin maakt voor verschillende steden duurzame Gins, ondertussen zijn dit er 9. Zo heb je een Amsterdam Gin, een Rotterdam Gin en een Bergen op Zoom Gin. Bij iedere stad zit een uniek verhaal, verbondenheid en motivatie vanuit de trotse bewoners. Citygin koost ervoor om minimaal 50 bewoners van iedere stad te vragen wat voor hen nu echt symbool stond voor de stad. Er werd telkens naar deze elementen gevraagd; de kleuren van de stad, belangrijke iconen, typische lokale ingrediënten, de niet te missen highlights, quotes en andere dingen die je toch echt zouden moeten weten. Daaruit ontstond het idee iedere City Gin te personaliseren op 4 elementen; kleur, icoon, ingrediënten en het verhaal van de stad, voor en door de trotse bewoners.


Gin Blond

Voor deze Gin Blond is het Blonde bier van de 7 Deugden samengebracht met de Amsterdam Gin van Citygin.

Zicht & Geur

Het bier is, zoals verwacht, geelkleurig en heeft een stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. Ik ruik voornamelijk jeneverbes en citroen. In de Gin zitten ook engelwortel, tulpen, rozen, deze kan ik in de geur niet onderscheiden.

Smaak

De smaak van het bier is minder sterk vergeleken bij de geur. De jeneverbes en citroen komen wel weer naar voren maar in lichtere mate. Het bier is fris en zacht zoals je van een Blond bier in principe kan verwachten. De afdronk is wel wat droger en bitterder. Ik denk dat dat het aandeel is van de toegevoegde Gin.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.