Designated Dryver | Dutch Bargain

Designated Dryver

Ik proefde deze Designated Dryver van Dutch Bargain, een Alcoholarm bier van 0,3%. Het is het eerste Alcoholarme bier van deze brouwerij. Met inspiratie uit het vlaggenschip van de brouwerij de Zeeuws Blond (7,2%). Ik kreeg hem van Robin van het Alcoholvrij bierhuis opgestuurd om te proeven. Ik ben benieuwd.


Alcoholvrij bierhuis

Eerst even wat over het Alcoholvrij bierhuis, de webshop waar ik dit bier van kreeg om te proberen. Dat er steeds meer Alcoholvrij en Alcoholarm bier op de markt komt vind ik een goede zaak. Er komen ook steeds meer verkooppunten bij die zich in deze biertypen specialiseren. Ik kende de webshop Ondernulpuntvijf al maar ook de webshop Alcoholvrij bierhuis heeft zich in deze typen bieren gespecialiseerd. Deze webshop is in 2021 opgericht door Robin Damen en Mohammad Moghtader. Zij hebben de webshop opgericht met als doel om een alternatief te bieden op het reeds zeer complete maar vaak commerciële assortiment van slijterijen en supermarkten.

Designated Dryver

Zoals gezegd is deze Designated Dryver het eerste Alcoholarme bier van Dutch Bargain. Mooi om te zien dat er steeds meer brouwerijen zijn die tenminste één Alcoholvrij of Alcoholarm bier in hun assortiment willen hebben.

Dutch Bargain is een brouwerij uit Zeeland opgericht in 2011 door Marc Menue, Stijn Jordans en Thibo Baccarne. Over de brouwerij zeggen zij: “We willen een nieuwe dimensie geven aan de wereldse biercultuur. Er is veel werk te doen in het verspreiden van het woord over de wondere wereld van Craft Beer. Plus, er is ook nog zoveel te ontdekken. De mogelijkheden zijn oneindig.” (website Dutch Bargain)

Zicht & Geur

Het bier heeft een gele kleur en bij het inschenken vormt er zich een stevige schuimkraag die tot de laatste slok overeind blijft. De geur van het bier is zurig door tonen van citrusfruit.

Smaak

Het blonde bier waarop deze Alcoholarme variant is gebaseerd begint fris en eindigt bitterder. Ook dit bier heeft dat karakter al vind ik hem behoorlijk neigen naar een IPA in plaats van naar een Blond bier. Het is fris door tonen van citrusvruchten maar het frisse wordt al gauw naar de achtergrond gedreven door een stevige bitterheid. De combinatie van beide zorgt wel dat je slokken wil blijven nemen. Wat ik fijn vind aan het bier is dat het niet duidelijk doorschemert dat je met een Alcoholarm bier te maken hebt. Sommige Alcoholarme en Alcoholvrije bieren hebben een typische moutige zoete smaak, die proef ik hier niet. Ook is de body mooi vol ondanks het lage alcoholpercentage.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.