Naar de knoppen | 100 watt stadsbrouwerij Eindhoven

naar de knoppen

Een tijdje terug kreeg ik van de webshop Craftonly de vraag of ik een lente bieren pakket wilde proberen. In dit pakket zat onder andere deze Naar de knoppen. Dit is het lentebier (5,6%) van 100 Watt Stadsbrouwerij Eindhoven. Het is een Dry Hopped Pale Lager.


Craftonly

Craftonly is een webshop waar bier verkocht wordt van uitsluitend onafhankelijke brouwerijen. Bier gebrouwen op ambachtelijke wijze. Omdat Craftonly vind dat deze craft brewers een steuntje in de rug verdienen in hun strijd tegen al het geweld van commerciële industriële brouwerijen. Craftonly valt onder een stichting waarmee werkplekken worden gecreëerd bij de sociale brouwerij Rabauw. Je kunt bierpakketten kopen als je een keuze maken moeilijk vind maar ook losse bieren om zelf wat mee samen te stellen..

Naar de knoppen

Zicht & Geur

Deze Naar de knoppen is een ondergistend lentebier. Hij is geel gekleurd en licht wazig. De schuimkraag die direct bij het inschenken ontstaat is stevig en blijft tot de laatste slok overeind. Door het Dry Hoppen, toevoegen van hop tijdens de vergisting of lagering, ruikt het bier fruitig en ietwat kruidig.

Smaak

Het bier is meteen redelijk (grapefruit) bitter. Daarnaast is hij fris door citrustonen en fruitig. De nasmaak van het bier is weer bitter, wat droog en iets wrang. Ondanks dat het bittere best aanwezig is is het bier wel in balans.

Andere bieren van deze brouwerij vind je hier.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.