Kasteel Tripel | Brouwerij van Honsebrouck

169_s

“Deze tripel is een sterk blond bier met duidelijk aanwezige hopbitter en fruitigheid. Het recent gewijzigde recept voorziet meer aromahoppen. Discreet aroma met fruitige toetsen, impressies van mout, kruidnagel en bloemen. In de smaak overheerst de fruitigheid. Een evenwichtig bier, nooit zeer bitter. De alcohol valt op in de afdronk. De Kasteel Tripel is het basisbier voor de op cognacvaten gerijpte, exclusieve Trignac.” (vanhonsebrouck.be)

Deze Kasteel Tripel van Brouwerij van Honsebrouck is een flink zware tripel met zijn 11%. Hij geeft een fijn warm gevoel maar de zwaarte overheerst niet, het bier blijft fris en zoetig. Ik ben zelf niet zo van heel bittere bieren en gelukkig heeft dit bier dit ook niet. Hij is iets bitter aan het eind, maar de zoetig en frisheid blijven hangen. Het is niet echt een originele tripel, de smaak is fijn maar niet bijzonder.

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Helemaal eens met je beschrijving van deze tripel maar ik mis een beoordeling van je van de Kasteel Donker …

    Complimenten voor je leuke en interessante site/blog!

  2. Die heb ik inderdaad nog niet beschreven, wie weet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.